Chocolate toffee shortbread (Millionaire's shortbread)
Shortbread:: | 175g Butter | |
175g Granulated sugar | ||
225g Plain flour | ||
60g Cornflour (cornstarch) | ||
1ts Baking powder | ||
Caramel:: | 175g Granulated sugar | |
175g Butter | ||
450g Condensed milk | ||
1tb Syrup | ||
Few drops of vanilla extract | ||
Finish:: | 175g Dark plain (semisweet) chocolate |
Zubereitung:
a) Shortbread Cream together the butter and sugar, beating very well.
Sift together the flour, cornflour and baking powder and beat into
the butter and sugar.
Spread the mixture in a 30 cm (12 in) long baking tin, about 4 to 5 cm
(1 to 2 in) deep and smooth even. Bake in a preheated oven, 180 C (350
F) for 20 minutes (or until golden brown). Take the tin out of the
oven and set aside to cool for 10 minutes while you make the caramel.
b) Caramel Put all the ingredients for the caramel - except the
vanilla - into a saucepan. Over a moderate heat, stir until the butter
has melted and the sugar dissolved completely. Then bring the mixture
to the boil and boil for 5 to 7 minutes.
Take the pan off the heat, stir in the vanilla and continü stirring
for 2-3 minutes to cool it slightly. Then pour it over the shortbread.
Leave to cool completely.
To finish, melt the chocolate over hot water (no overheat !!) and pour
it over the caramel layer.
When it is cool, mark into squares with a sharp knife (makes 12 - 16).
Store in airtight container.
Durchschnittliche Gesamtbewertung: Bisher keine Bewertungen
Unser Rezepte Vorschlag für Sie:
Spaghetti mit Shrimps in Currysahne
1. Zwiebeln grob, Knoblauch fein hacken. Chilischote entkernen und in Streifen schneiden. Von der Zitrone die Schale abr ...
Spaghetti mit Staudenselleriesauce
Die nicht zu harten inneren Stiele des Staudenselleries in Scheibchen schneiden. Das Öl in einem Topf erhitzen, das Gem ...
Spaghetti mit Vegetarischer Bolognese
Gemüse putzen und abspülen. Tomaten kreuzweise einschneiden, überbrühen, kalt abspülen, häuten, entkernen. Die To ...
1. Zwiebeln grob, Knoblauch fein hacken. Chilischote entkernen und in Streifen schneiden. Von der Zitrone die Schale abr ...
Spaghetti mit Staudenselleriesauce
Die nicht zu harten inneren Stiele des Staudenselleries in Scheibchen schneiden. Das Öl in einem Topf erhitzen, das Gem ...
Spaghetti mit Vegetarischer Bolognese
Gemüse putzen und abspülen. Tomaten kreuzweise einschneiden, überbrühen, kalt abspülen, häuten, entkernen. Die To ...
Aktuelle Magazin Beiträge:
Meist gelesene Magazin Beiträge:
Brandteig
Plätzchen backen
Bruscetta
Mousse au Chocolat
Tortellini
Hefeteig
Pralinen
Creme Brulee
Kekse
Lasagne
Spaghetti Carbonara
Tiramisu
Zuckerguss
Dips
Donuts
Mayonaise
Rouladen
Waffelteig
Tafelspitz
Eierkuchen
Königsberger Klopse
Gefüllte Paprika
Kartoffelsuppe