Chocolate toffee shortbread (Millionaire's shortbread)

 
Shortbread:: 175g Butter
  175g Granulated sugar
  225g Plain flour
  60g Cornflour (cornstarch)
  1ts Baking powder
 
Caramel:: 175g Granulated sugar
  175g Butter
  450g Condensed milk
  1tb Syrup
   Few drops of vanilla extract
 
Finish:: 175g Dark plain (semisweet) chocolate



Zubereitung:
a) Shortbread Cream together the butter and sugar, beating very well.
Sift together the flour, cornflour and baking powder and beat into
the butter and sugar.

Spread the mixture in a 30 cm (12 in) long baking tin, about 4 to 5 cm
(1 to 2 in) deep and smooth even. Bake in a preheated oven, 180 C (350
F) for 20 minutes (or until golden brown). Take the tin out of the
oven and set aside to cool for 10 minutes while you make the caramel.

b) Caramel Put all the ingredients for the caramel - except the
vanilla - into a saucepan. Over a moderate heat, stir until the butter
has melted and the sugar dissolved completely. Then bring the mixture
to the boil and boil for 5 to 7 minutes.

Take the pan off the heat, stir in the vanilla and continü stirring
for 2-3 minutes to cool it slightly. Then pour it over the shortbread.
Leave to cool completely.

To finish, melt the chocolate over hot water (no overheat !!) and pour
it over the caramel layer.

When it is cool, mark into squares with a sharp knife (makes 12 - 16).
Store in airtight container.



Durchschnittliche Gesamtbewertung: Bisher keine Bewertungen



Unser Rezepte Vorschlag für Sie:

Spaghetti mit Shrimps in Currysahne
1. Zwiebeln grob, Knoblauch fein hacken. Chilischote entkernen und in Streifen schneiden. Von der Zitrone die Schale abr ...
Spaghetti mit Staudenselleriesauce
Die nicht zu harten inneren Stiele des Staudenselleries in Scheibchen schneiden. Das Öl in einem Topf erhitzen, das Gem ...
Spaghetti mit Vegetarischer Bolognese
Gemüse putzen und abspülen. Tomaten kreuzweise einschneiden, überbrühen, kalt abspülen, häuten, entkernen. Die To ...


Aktuelle Magazin Beiträge:

Die Grillsaison ist eröffnet

Richtig Grillen

Perfekter Kaffee


Übersicht Beiträge
Magazin Archiv
Neue Rezepte


Meist gelesene Magazin Beiträge:

Brandteig Plätzchen backen Bruscetta Mousse au Chocolat Tortellini Hefeteig Pralinen Creme Brulee Kekse Lasagne Spaghetti Carbonara Tiramisu Zuckerguss Dips Donuts Mayonaise Rouladen Waffelteig Tafelspitz Eierkuchen Königsberger Klopse Gefüllte Paprika Kartoffelsuppe