Fresh Tomato Ketchup

  0.25 Becher Oil
  6 Ripe Tomatös, cored and
   Cut in large wedges
  12 ounce Red Onion, cut in wedges
  0.5 Becher Parsley Leaves, loosely
   Packed
  0.75 Becher Celery, chopped
  0.25 Becher Carrot, chopped
  1 geh. TL Mustard Seed
  1 Cinnamon Stick
  1 geh. TL Whole Allspice
  1 Whole Nutmeg
  1.5 Becher Malt Vinegar
  0.75 Becher Packed Brown Sugar
  1tb Molasses
  1 geh. TL Salt



Zubereitung:
In a large heavy nonreactive pot, heat oil. Add tomatös, onions,
parsley, celery, and carrot. Bring to a simmer. Reduce heat. Simmer
slowly, uncovered, for 45 minutes, stirring occasionally. Cool.

Press through a food mill or fine sieve, seperating as much thick puree
as possible. Discard solids and return puree to a clean pot.

Tie mustard, cinnamon, allspice, and nutmeg in a cheesecloth bag. Crush
spices with a meat mallet. Add to puree along with vinegar, brown
sugar, molasses, and salt. Mix well.

Bring to a boil. Reduce heat. Boil gently 2 to 4 hours until mixture
thickens and is reduced to 4 or 5 cups, stirring frequently. (Cooking
tine will depend on juiciness of tomatös/ Gradually reduce heat and
stir more frequently as mixture becomes thicker to prevent sticking and
excessive splattering.) Remove spice bag. Ladle ketchup into 2 or 3
sterilized pint canning jars. Seal. Cool on rack to room temperature.
Store in refrigerator up to 2 months.

Source: Victoria Magazine, August 1994 Typed by
Katherine Smith Cyberealm BBS Watertown NY 315-786-1120



Durchschnittliche Gesamtbewertung: Bisher keine Bewertungen



Unser Rezepte Vorschlag für Sie:

Ente Mit Gemüsesauce
Das Fleisch in dünne Scheiben schneiden und leicht in Mehl wenden. Die Entenbrustscheiben in heißem Öl kurz braten. ...
Ente mit Ingwersauce, Thit Vit Voi Xot Gung
Für die Ho Chi Min Ente Salz, Fünf-Gewürz-Pulver, Ingwer, Knoblauch und Sojapaste mischen. Die Ente innen damit b ...
Ente mit Kartoffelfüllung
1. Kartoffeln schälen und in ca. 2 cm grosse Würfel schneiden. Würfel in 1/4 des Geflügelfonds und Sahne 10 Minu ...


Aktuelle Magazin Beiträge:

Die Grillsaison ist eröffnet

Richtig Grillen

Perfekter Kaffee


Übersicht Beiträge
Magazin Archiv
Neue Rezepte


Meist gelesene Magazin Beiträge:

Brandteig Plätzchen backen Bruscetta Mousse au Chocolat Tortellini Hefeteig Pralinen Creme Brulee Kekse Lasagne Spaghetti Carbonara Tiramisu Zuckerguss Dips Donuts Mayonaise Rouladen Waffelteig Tafelspitz Eierkuchen Königsberger Klopse Gefüllte Paprika Kartoffelsuppe