Bishop#s Cake
ZUTATEN: | 500g (1 lb) whole shelled Brazil nuts | |
12 Dates, pitted | ||
250g (8 oz) glace cherries, red and green mixed | ||
100g (3 ½ oz) plain flour | ||
0.5ts Baking powder | ||
0.5ts Salt | ||
175g (6 oz) caster sugar | ||
3 Eggs, beaten | ||
1ts Vanilla essence | ||
Icing sugar, for dredging |
Zubereitung:
1. Heat the oven to 150°C (300°F), Gas Mark 2.
2. Grease a 21 x 11 cm (8 ½ x 4 ¼ inch) loaf tin. Line the base and
sides with greased greaseproof paper.
3. Put the nuts, whole dates and whole glace cherries into a large
mixing bowl. Sift the dry ingredients over them and mix thoroughly.
Pour in the eggs and vanilla. Stir well and spoon into the prepared
tin.
4. Bake for about 1 # hours or until a skewer inserted in the centre
comes out clean.
5. Remove from the tin, peel away the paper, and cool completely on a
wire rack. Wrap in aluminium foil and store in the refrigerator. It
will keep for up to 3 weeks.
6. Serve dredged with icing sugar.
INFO: An old English fruit cake that got its name from the stained
glass window because of the appearance of each slice. It is sometimes
known as American Christmas cake and it is more of a fruit and nut slab
than a cake. This cake should be stored in the refrigerator, and
wrapped in aluminium foil. As it is so sweet serve only thin slices; it
can be served with sherry.
Preparation time: 20 minutes. Cooking time: 1 # hours
Durchschnittliche Gesamtbewertung: Bisher keine Bewertungen
Unser Rezepte Vorschlag für Sie:
Gemüse-Käseschnitte
Die Brotscheiben auf ein mit Backpapier belegtes Blech geben. Mit dem Weisswein beträufeln. Den Lauch rüsten und nur he ...
Gemüse-Käse-Tarte mit Tomatenchutney
Vorbereitung: Mehl auf Arbeitsfläche geben, eine Mulde eindrücken. Weiche Butter mit Milch verkneten, zum Mehl hinzugeb ...
Gemüsekuchen "Gärtnerin" mit Käsestreusel
Hefeteig: 400 g Weizenmehl, 1 Pkg. Trockenhefe, 1 Tl. Zucker, 1 Tl. Salz, Pfeffer und Paprikapulver (nach Belieben), 1 E ...
Die Brotscheiben auf ein mit Backpapier belegtes Blech geben. Mit dem Weisswein beträufeln. Den Lauch rüsten und nur he ...
Gemüse-Käse-Tarte mit Tomatenchutney
Vorbereitung: Mehl auf Arbeitsfläche geben, eine Mulde eindrücken. Weiche Butter mit Milch verkneten, zum Mehl hinzugeb ...
Gemüsekuchen "Gärtnerin" mit Käsestreusel
Hefeteig: 400 g Weizenmehl, 1 Pkg. Trockenhefe, 1 Tl. Zucker, 1 Tl. Salz, Pfeffer und Paprikapulver (nach Belieben), 1 E ...
Aktuelle Magazin Beiträge:
Meist gelesene Magazin Beiträge:
Brandteig
Plätzchen backen
Bruscetta
Mousse au Chocolat
Tortellini
Hefeteig
Pralinen
Creme Brulee
Kekse
Lasagne
Spaghetti Carbonara
Tiramisu
Zuckerguss
Dips
Donuts
Mayonaise
Rouladen
Waffelteig
Tafelspitz
Eierkuchen
Königsberger Klopse
Gefüllte Paprika
Kartoffelsuppe