Stuffed French Toast Strata with Apple Cider Syrup

  450g Unsliced French Bread
  240g Cream cheese (or Mascarpone*)
  2.5 Tasse/n Milk, light cream
  8 Eggs
  6tb Butter, melted
  0.5c Maple syrup
 
APPLE CIDER SYRUP: 0.5c Sugar
  4ts Cornstarch
  0.5ts Ground cinnamon
  1c Apple cider or apple juice
  1tb Lemon juice
  2tb Butter



Zubereitung:
Slice french bread, about 1/2" thick, make sandwiches with the cream
cheese (use as much or as little as you like) and place in a greased
9x13x2 pan. Blend eggs, milk, butter and maple syrup until well
combined. Pour mixture evenly over bread and cheese sandwiches.

Use a spatula to slightly press layers down to moisten. Cover with
plastic wrap and refrigerate overnight. Bake at 325 degrees for 60- 90
minutes or until center is set and edges is golden brown. Put in cold
oven straight from refrigerator let stand 10 minutes before serving.

In a small saucepan, stir together sugar cornstarch and cinnamon.
Then stir in apple cider or juice and lemon juice. Cook and stir
mixture over medium heat until mixture is thickened and bubbly. Then
cook and stir for 2 minutes more. Remove from heat.

This recipe originally came from internet, from B&B in Georgia. We have
changed it around a little from the original.

Butter tastes best The apple cider tastes better than apple juice.

*Dick Margoulis: Sounds wonderful, but a local brunch/lunch/catering
place that makes something very much like this uses mascarpone instead
of cream cheese, for just a little more subtle filling. You might try
that as a variation if you have a source for the cheese.



Durchschnittliche Gesamtbewertung: Bisher keine Bewertungen



Unser Rezepte Vorschlag für Sie:

Schokolade-Knusperini
Auf einem Küchenbrett die Schokolade mit einem Messer zerkleinern und in eine Schüssel geben. Im heißen Wasserbad mit ...
Schokoladekuchen
(*) für eine Springform von ca. 24cm Durchmesser, Boden mit Backpapier belegt, Rand gefettet und bemehlt. Butter und S ...
Schokolade-Maikäfer mit Minze-Trüffel-Füllung
Die dunkle Bitterschokolade in feine Stücke schneiden und im warmen Wasserbad zergehen lassen. 3 bis 3,5 cm gr ...


Aktuelle Magazin Beiträge:

Die Grillsaison ist eröffnet

Richtig Grillen

Perfekter Kaffee


Übersicht Beiträge
Magazin Archiv
Neue Rezepte


Meist gelesene Magazin Beiträge:

Brandteig Plätzchen backen Bruscetta Mousse au Chocolat Tortellini Hefeteig Pralinen Creme Brulee Kekse Lasagne Spaghetti Carbonara Tiramisu Zuckerguss Dips Donuts Mayonaise Rouladen Waffelteig Tafelspitz Eierkuchen Königsberger Klopse Gefüllte Paprika Kartoffelsuppe