Suure Mocke (Lützelflüh)
1kg Rindsbrate zum Ylege | ||
FÃœR E SUD: | 1l Rotwy; +/- | |
2dl Suure Moscht | ||
0.5dl Rotwyessig | ||
5 Wacholderbeeri; +/- | ||
1 Grossi Zibele; haubiert u | ||
bedi Häuftine gspickt mit | ||
1 Loorbeerblatt | ||
4 Gwürznägeli | ||
4 Chnoblouchzäje; +/- | ||
1 Grosses Rüebli i glych grossi Stück gschnitte | ||
0.5 Louchstängu | ||
5 Schwarzi Pfäfferchörner +/- | ||
Anke | ||
1tb Tomatepüree | ||
Maisstärke; oder emene angere Bindemittu | ||
Salz | ||
Pfeffer | ||
REF: | "Gluschtig",20.12.2000 Restaurant Bahnhof | |
Lützelflüh Vermittelt von R.Gagnaux |
Zubereitung:
(*) Es Rezäpt für 4 Persone Bim Metzger verlange mir Rindsbrate zum
Ylege.
Für e Sud zum Ylege: Aui Zütate tüt me i ne grossi Schüssle, leit
ds Fleisch dry i laht's zäme ca. 8-10 Tag im Chüeuschrank oder imene
chüele Chäuer la stah.
Nach däm näh mer üse Mocke us em Sud use, tupfe ne troche u brate ne
im güt heisse Fett imene Brate-Gschirr a.
Zütate usem Sud wärde ire grosse Pfanne mit Anke ume Tomatepüree
churz azoge u nachhär mit em Sud abglösche. Ds güt abratne Fleisch
gä mer derzü u lö's ca. 2 - 2 1/2 Std. liecht la chöcherle.
Sobau as ds Fleisch zart u weich isch nimmt mes use, tüt
d'Flüssigkeit absieble u macht nachhär mit Maizena oder emene angere
Bindemittu e sämigi Sosse. D'Sosse mit Sauz u Pfäffer abschmöcke, dr
Brate i Schybe schnyde um mit dr Sosse übergiesse.
Zäme mit Chnöpfli, Rys, oder wi bi üs im Bahnhof ds Lützuflüeh,
mit früschem Härdöpfustock serviere.
Durchschnittliche Gesamtbewertung: Bisher keine Bewertungen
Unser Rezepte Vorschlag für Sie:
Frikadellen zu Grünen Bohnen
Kartoffeln schälen, waschen und längs halbieren. Bohnen putzen, waschen, in Stücke brechen. Brötchen in kaltem Wasse ...
Frikadellen-Lindwurm
Brötchen in Wasser einweichen. Zwiebeln fein würfeln. Hack, ausgedrückte Brötchen, Eier, Zwiebeln, Salz, Pfeffer ...
Frikadellentopf mit Rosenkohl
Thymianblättchen abzupfen. Den Speck sehr fein würfeln. Hackfleisch, Speck, Thymian, Eier und Semmelbrösel in eine Sc ...
Kartoffeln schälen, waschen und längs halbieren. Bohnen putzen, waschen, in Stücke brechen. Brötchen in kaltem Wasse ...
Frikadellen-Lindwurm
Brötchen in Wasser einweichen. Zwiebeln fein würfeln. Hack, ausgedrückte Brötchen, Eier, Zwiebeln, Salz, Pfeffer ...
Frikadellentopf mit Rosenkohl
Thymianblättchen abzupfen. Den Speck sehr fein würfeln. Hackfleisch, Speck, Thymian, Eier und Semmelbrösel in eine Sc ...
Aktuelle Magazin Beiträge:
Meist gelesene Magazin Beiträge:
Brandteig
Plätzchen backen
Bruscetta
Mousse au Chocolat
Tortellini
Hefeteig
Pralinen
Creme Brulee
Kekse
Lasagne
Spaghetti Carbonara
Tiramisu
Zuckerguss
Dips
Donuts
Mayonaise
Rouladen
Waffelteig
Tafelspitz
Eierkuchen
Königsberger Klopse
Gefüllte Paprika
Kartoffelsuppe