Butterscotch Pots de Creme

  1.5 Tasse/n Heavy cream
  6tb Dark muscovado sugar *
  0.25ts Salt
  6tb Water
  2tb Demerara sugar*
  4lg Egg yolks
  0.5ts Vanilla
 
ACCOMPANIMENTS:  Whipped cream
   Chocolate shavings or
   Fresh berries
 
SPECIAL EQUIPMENT: 6 (4-oz) ramekins



Zubereitung:
Put oven rack in middle position and preheat oven to 300°F.

Bring cream, muscovado sugar, and salt just to a simmer in a small
heavy saucepan over moderate heat, stirring until sugar is dissolved.

Bring water and Demerara sugar to a boil in a 2-quart heavy saucepan
over moderate heat, stirring until sugar is dissolved. Continü to
cook, stirring occasionally, until browned and bubbly, about 5 minutes.
Remove from heat and carefully add cream mixture (mixture will bubble
up and steam), whisking until combined.

Whisk together yolks and vanilla in a large bowl, then add hot cream
mixture in a stream, whisking. Pour custard through a fine-mesh sieve
into a 1-quart glass measure. Skim off any foam with a spoon.

Divide custard among ramekins. Arrange ramekins in a small roasting pan
and bake in a hot water bath, uncovered, until custards are set around
edges but still tremble slightly in centers, about 40 minutes.
Transfer ramekins to a rack with tongs and cool to warm or room
temperature. Pots de creme will continü to set as they cool.

Cooks' note:
covered, in glass measure.

*Available at specialty foods shops and Dean & DeLuca (800-999-0306).

These pots de creme won raves from our food editors for their wonderful
butterscotch flavor and creamy texture. The combination of muscovado
and Demerara sugars gives the custard its deep flavor.

Active time: 25 min

Start to finish: 1 3/4 hr



Durchschnittliche Gesamtbewertung: Bisher keine Bewertungen



Unser Rezepte Vorschlag für Sie:

Einfacher Käsekuchen
Mehl und Salz in eine Schüssel geben, kalte Butter in Stücke schneiden und beifügen. Alles zwischen den Fingern rasch ...
Einfacher Kochkäse
Quark fest in einen sauberen Steinguttopf oder Glas drücken. Etwa fünf Tage lang warm oder auf dem Fensterbrett in der ...
Einfacher Mexikanischer Auflauf
Den Ofen auf 180 oC vorheizen. Eine Auflaufform von 23x33 cm einfetten. In einer Pfanne bei mittlerer Hitze das Hackflei ...


Aktuelle Magazin Beiträge:

Die Grillsaison ist eröffnet

Richtig Grillen

Perfekter Kaffee


Übersicht Beiträge
Magazin Archiv
Neue Rezepte


Meist gelesene Magazin Beiträge:

Brandteig Plätzchen backen Bruscetta Mousse au Chocolat Tortellini Hefeteig Pralinen Creme Brulee Kekse Lasagne Spaghetti Carbonara Tiramisu Zuckerguss Dips Donuts Mayonaise Rouladen Waffelteig Tafelspitz Eierkuchen Königsberger Klopse Gefüllte Paprika Kartoffelsuppe