Shawarrma - Marinated Grilled Meat

  1kg Lean lamb; (leg) or beef
 
Marinade: 0.25tb Ground nutmeg
  0.25tb Ground cardamom
  0.25tb Ground cloves
  0.5tb Ground cinnamon
  0.5tb Black pepper
   Salt
  4 Zehen Garlic, crushed
  1 Onion, finely chopped
  50ml Lemon julce
  50ml Water
  25ml White vinegar
  25ml Olive oil



Zubereitung:
A common sight in the streets of the Middle East is the Shawarrma stand
where an electric rotisserie or revolving spit slowly cooks marinated
lamb or beef slices which are served up as tasty sandwiches. Since you
are unlikely to have access to a rottisserie, here is a modified recipe
for homemade Shawarrma which can be cooked under the grill at home.

1. Slice the meat very thinly into circles about 12cm (41/211).

2. Mix the marinade ingredients together thoroughly and pour over the
meat slices. Leave in a covered container in the refrigerator
overnight.

3. Remove the meat from the marinade and arrange the slices under the
grill. Grill, turning once, so that it is browned on both sides.

4. Cut the grilled meat into fine shreds and serve in the pouch of half
a loaf of Khubuz together with sliced tomatös and onions.

Variations: if you prefer you can cook the meat slowly in a greased
baking our the marinade over the meat for extra moisture.



Durchschnittliche Gesamtbewertung: Bisher keine Bewertungen



Unser Rezepte Vorschlag für Sie:

Sauerbraten von der Rehkeule mit Serviettenknödeln
Die Rehkeule waschen und abtrocknen. In eine entsprechend grosse Glas- oder Porzellanschüssel legen. Eine Zwiebel schä ...
Sauerbraten von der Wildschweinkeule
1. 2 Tage vorher Essig und Rotwein mischen. Möhren und Sellerie schälen und in 1 cm grosse Würfel schneiden. Zwiebeln ...
Sauerbraten von der Wildschweinkeule
1. 2 Tage vorher Essig und Rotwein mischen. Möhren und Sellerie schälen und in 1 cm grosse Würfel schneiden. Zwiebeln ...


Aktuelle Magazin Beiträge:

Die Grillsaison ist eröffnet

Richtig Grillen

Perfekter Kaffee


Übersicht Beiträge
Magazin Archiv
Neue Rezepte


Meist gelesene Magazin Beiträge:

Brandteig Plätzchen backen Bruscetta Mousse au Chocolat Tortellini Hefeteig Pralinen Creme Brulee Kekse Lasagne Spaghetti Carbonara Tiramisu Zuckerguss Dips Donuts Mayonaise Rouladen Waffelteig Tafelspitz Eierkuchen Königsberger Klopse Gefüllte Paprika Kartoffelsuppe