Damaszener Messer

Adobo - 2

  12 Ancho chilies
  0.5c White vinegar
  2 Tasse/n Water
  0.25c Olive oil
  2md Onions; thinly sliced
  5 Garlic cloves; thinly sliced
  1tb Ground cumin
  4 Tasse/n Vegetable stock; see * note
   (or 4 cups chicken stock)
  2tb Molasses
  0.25c Orange juice
  0.25c Fresh lemon juice
  2tb Tomato paste



Zubereitung:
* Note: See the "Vegetable Stock" recipe which is included in this
collection.

Toast chilies over gas flame until soft and brown, turning frequently.

Transfer to saucepan. Add vinegar and water.

Bring to boil. Reduce heat to simmer and cook until softened, about 10
minutes.

Transfer to blender or processor. Puree until smooth paste forms.

Heat oil in heavy medium saucepan over medium-high heat. Saute onions
until golden-brown, about 10 minutes. Add garlic and stir until
fragrant, about 1 minute. Add stock and chile mixture.

Bring to boil. Reduce heat to simmer.

Cook 20 minutes, stirring frequently. Mix molasses, orange juice, lemon
juice and tomato paste in small bowl until smooth. Add to sauce. Simmer
15 minutes. Season to taste with salt and pepper.

This recipe yields about 1 1/2 quarts of adobo.



Durchschnittliche Gesamtbewertung: Bisher keine Bewertungen



Unser Rezepte Vorschlag für Sie:

Bruschetta
1. Tomaten vierteln, entkernen und in ca. 1 cm grosse Stücke schneiden. Backrohr auf Grillstellung vorheizen. Knoblauchz ...
Bruschetta
Vor dem Servieren etwas Knoblauch über die Weissbrotschnitten streichen, Öl darüber träufeln und leicht salzen. Belegen ...
Bruschetta Apéro
Die Zwiebel und eine Knoblauchzehe ganz fein hacken. Die Tomate in kleine Würfel schneiden. In einer Pfanne etwas Oliven ...


Aktuelle Magazin Beiträge:

Die Grillsaison ist eröffnet

Richtig Grillen

Perfekter Kaffee


Übersicht Beiträge
Magazin Archiv
Neue Rezepte


Meist gelesene Magazin Beiträge:

Brandteig Plätzchen backen Bruscetta Mousse au Chocolat Tortellini Hefeteig Pralinen Creme Brulee Kekse Lasagne Spaghetti Carbonara Tiramisu Zuckerguss Dips Donuts Mayonaise Rouladen Waffelteig Tafelspitz Eierkuchen Königsberger Klopse Gefüllte Paprika Kartoffelsuppe