Bulgogi Beef

 
MARINADE: 3 Tblsp soy sauce
  0.75 Becher Ch'ongju (rice wine) or vermouth
  1 Korean or Asian pear, peeled and grated, or
  4 Tblsp freshly squeezed lemon juice
  2 Green onions, white and pale green
   Part, finely minced
  3 Zehen Garlic, crushed and finely chopped
  4 Walnut halves, finely chopped
  2 Tblsp corn syrup
  1 Tblsp sugar
  1 Tblsp sesame oil
  1 Tblsp toasted sesame seeds
  0.5 Tblsp fresh ground black pepper
   Pinch of salt
 
OTHER INGREDIENTS: 2 Pfund Lean beef tenderloin roast or top round, or sirloin
  1 Tblsp vegetable oil (evtl. mehr)
   Lettuce leaves
  1 Tblsp coarsely chopped pine nuts (garnish)
  0.5 Tblsp sil koch'u (hot red pepper threads) or hot red pepper flakes



Zubereitung:
1. Slice beef across the grain into large 1/8th-inch thick pieces.

2. Mix marinade ingredients well. Add beef and massage marinade into
beef. Wrap bowl tightly with plastic wrap and marinade in refrigerator
for 1 hour.

3.

(a) TO GRILL: Preheat grill (if coals, set coals 30 minutes) and
lightly brush grill with vegetable oil. Add beef and grill 5 to 6
minutes per side, or until caramel brown and crusty.

(b) TO BROIL: Preheat broiler. Lightly brush broiling pan with
vegetable oil and set 6 inches from heat sources. Add beef and broil
for 2 minutes per side.

(c) TO PAN-GRILL: Heat 1 tblsp vegetable oil in a 12-inch cast-iron
skillet or 14-inch non-stick skillet over medium-high heat, until it
begins to smoke. Add beef and cook 2 minutes per side, flattening with
a spatula to prevent curling. Turn only once. Save the pan juices to
spoon over beef before serving.

4. On a cutting board, slice the beef into bite-size pieces. Make a bed
of lettuce on individual plates and place the beef on top of each.
Garnish with pine nuts and sil koch'u. Serve with hot steamed rice and
cucumber salad.



Durchschnittliche Gesamtbewertung: Bisher keine Bewertungen



Unser Rezepte Vorschlag für Sie:

Schweinefilet mit Tomatengemüse
Schalotten pellen, größere vierteln. Fleisch mit Salz und Pfeffer würzen und im heißen Öl auf 3 oder Automatik-Koch ...
Schweinefilet mit Zwiebelgemüse
1. Zwiebeln pellen, vierteln und in Scheiben schneiden. 2. Schweinefilet rundherum in heißem Butterschmalz anbraten. Mi ...
Schweinefilet Mozzarelline
Vorbereiten: Schweinefilet in 1 cm dicke Scheiben schneiden. Die Scheiben zwischen Klarsichtfolie möglichst flach klopf ...


Aktuelle Magazin Beiträge:

Die Grillsaison ist eröffnet

Richtig Grillen

Perfekter Kaffee


Übersicht Beiträge
Magazin Archiv
Neue Rezepte


Meist gelesene Magazin Beiträge:

Brandteig Plätzchen backen Bruscetta Mousse au Chocolat Tortellini Hefeteig Pralinen Creme Brulee Kekse Lasagne Spaghetti Carbonara Tiramisu Zuckerguss Dips Donuts Mayonaise Rouladen Waffelteig Tafelspitz Eierkuchen Königsberger Klopse Gefüllte Paprika Kartoffelsuppe