Bulgogi Beef
MARINADE: | 3 Tblsp soy sauce | |
0.75 Becher Ch'ongju (rice wine) or vermouth | ||
1 Korean or Asian pear, peeled and grated, or | ||
4 Tblsp freshly squeezed lemon juice | ||
2 Green onions, white and pale green | ||
Part, finely minced | ||
3 Zehen Garlic, crushed and finely chopped | ||
4 Walnut halves, finely chopped | ||
2 Tblsp corn syrup | ||
1 Tblsp sugar | ||
1 Tblsp sesame oil | ||
1 Tblsp toasted sesame seeds | ||
0.5 Tblsp fresh ground black pepper | ||
Pinch of salt | ||
OTHER INGREDIENTS: | 2 Pfund Lean beef tenderloin roast or top round, or sirloin | |
1 Tblsp vegetable oil (evtl. mehr) | ||
Lettuce leaves | ||
1 Tblsp coarsely chopped pine nuts (garnish) | ||
0.5 Tblsp sil koch'u (hot red pepper threads) or hot red pepper flakes |
Zubereitung:
1. Slice beef across the grain into large 1/8th-inch thick pieces.
2. Mix marinade ingredients well. Add beef and massage marinade into
beef. Wrap bowl tightly with plastic wrap and marinade in refrigerator
for 1 hour.
3.
(a) TO GRILL: Preheat grill (if coals, set coals 30 minutes) and
lightly brush grill with vegetable oil. Add beef and grill 5 to 6
minutes per side, or until caramel brown and crusty.
(b) TO BROIL: Preheat broiler. Lightly brush broiling pan with
vegetable oil and set 6 inches from heat sources. Add beef and broil
for 2 minutes per side.
(c) TO PAN-GRILL: Heat 1 tblsp vegetable oil in a 12-inch cast-iron
skillet or 14-inch non-stick skillet over medium-high heat, until it
begins to smoke. Add beef and cook 2 minutes per side, flattening with
a spatula to prevent curling. Turn only once. Save the pan juices to
spoon over beef before serving.
4. On a cutting board, slice the beef into bite-size pieces. Make a bed
of lettuce on individual plates and place the beef on top of each.
Garnish with pine nuts and sil koch'u. Serve with hot steamed rice and
cucumber salad.
Durchschnittliche Gesamtbewertung: Bisher keine Bewertungen
Unser Rezepte Vorschlag für Sie:
Aal in Aspik
Aal in Aspik eignet sich besonders als Abendessen. Aal ausnehmen und säubern. Nicht abziehen. In gleichmässig ...
Aal in Bohnenkraut
Aal mit groben Salz abreiben. Ausnehmen. Waschen und trocknen. Innen etwas salzen. Bohnenkraut waschen, putzen. Um d ...
Aal in Dillsosse
Aal ausnehmen, säubern, in Stücke schneiden, salzen. Geschälte Zwiebel in Scheiben schneiden. Wasser mit Essig au ...
Aal in Aspik eignet sich besonders als Abendessen. Aal ausnehmen und säubern. Nicht abziehen. In gleichmässig ...
Aal in Bohnenkraut
Aal mit groben Salz abreiben. Ausnehmen. Waschen und trocknen. Innen etwas salzen. Bohnenkraut waschen, putzen. Um d ...
Aal in Dillsosse
Aal ausnehmen, säubern, in Stücke schneiden, salzen. Geschälte Zwiebel in Scheiben schneiden. Wasser mit Essig au ...
Aktuelle Magazin Beiträge:
Meist gelesene Magazin Beiträge:
Brandteig
Plätzchen backen
Bruscetta
Mousse au Chocolat
Tortellini
Hefeteig
Pralinen
Creme Brulee
Kekse
Lasagne
Spaghetti Carbonara
Tiramisu
Zuckerguss
Dips
Donuts
Mayonaise
Rouladen
Waffelteig
Tafelspitz
Eierkuchen
Königsberger Klopse
Gefüllte Paprika
Kartoffelsuppe