Damaszener Messer

Adobo - 1

  12 Ancho chiles; wiped clean
  1.5 Tasse/n White vinegar
  2 Tasse/n Water
  0.25c Olive oil
  2md Onions; thinly sliced
  5 Garlic cloves; sliced
  1tb Ground cumin
  4 Tasse/n Chicken stock
  2tb Brown sugar
  0.25c Freshly-squeezed orange juice
  0.25c Freshly-squeezed lemon juice
  2tb Tomato paste
  1tb Salt
  0.25ts Freshly-ground black pepper



Zubereitung:
Toast the chiles directly over a medium gas flame or in a cast-iron
skillet until soft and brown, turning frequently to avoid scorching.

Transfer the toasted chiles to a saucepan and add the vinegar and
water.

Bring to a boil, reduce to a simmer and cook 10 minutes to soften.

Transfer the chiles and liquid to a blender or food processor. Puree
until a smooth paste is formed, adding a tablespoon or two of water if
necessary to thin.

Set aside.

Heat the olive oil in a medium saucepan over medium-high heat. Saute
the onions until golden brown, 8 to 10 minutes.

Stir in the garlic and cook briefly just to release the aroma. Then
stir in the cumin and cook another minute. Add the chicken stock and
reserved chile paste.

Bring to a boil, reduce to a simmer and cook 20 minutes.

Meanwhile, mix together the brown sugar, orange and lemon juices,
tomato paste, salt and pepper to form a paste. Add to the simmering
stock mixture and continü cooking another 15 minutes. Adobo can be
stored in the refrigerator 1 week or frozen indefinitely.

This recipe yields 1 1/2 quarts.



Durchschnittliche Gesamtbewertung: Bisher keine Bewertungen



Unser Rezepte Vorschlag für Sie:

Möhrensalat mit Ananas und Melone
Möhren putzen, waschen und grob raffeln, sofort mit Zitronensaft und Öl vermengen. Die Kerne aus der Melone herausschabe ...
Möhrenschnitten mit Zucchinicreme
Den Mais mit der 2,5-fachen Menge Wasser, der gekörnten Brühe (1) und dem Curry in einem Topf verrühren. Zugedeckt b ...
Möhren-Schwarzwurzel-Gratin
-- Vital Extra -- posted by K.-H. Boller -- modified by Bollerix Schwarzwurzeln schälen und in Essigwasser mit ...


Aktuelle Magazin Beiträge:

Die Grillsaison ist eröffnet

Richtig Grillen

Perfekter Kaffee


Übersicht Beiträge
Magazin Archiv
Neue Rezepte


Meist gelesene Magazin Beiträge:

Brandteig Plätzchen backen Bruscetta Mousse au Chocolat Tortellini Hefeteig Pralinen Creme Brulee Kekse Lasagne Spaghetti Carbonara Tiramisu Zuckerguss Dips Donuts Mayonaise Rouladen Waffelteig Tafelspitz Eierkuchen Königsberger Klopse Gefüllte Paprika Kartoffelsuppe