Suure Mocke (Lützelflüh)
1kg Rindsbrate zum Ylege | ||
FÃœR E SUD: | 1l Rotwy; +/- | |
2dl Suure Moscht | ||
0.5dl Rotwyessig | ||
5 Wacholderbeeri; +/- | ||
1 Grossi Zibele; haubiert u | ||
bedi Häuftine gspickt mit | ||
1 Loorbeerblatt | ||
4 Gwürznägeli | ||
4 Chnoblouchzäje; +/- | ||
1 Grosses Rüebli i glych grossi Stück gschnitte | ||
0.5 Louchstängu | ||
5 Schwarzi Pfäfferchörner +/- | ||
Anke | ||
1tb Tomatepüree | ||
Maisstärke; oder emene angere Bindemittu | ||
Salz | ||
Pfeffer | ||
REF: | "Gluschtig",20.12.2000 Restaurant Bahnhof | |
Lützelflüh Vermittelt von R.Gagnaux |
Zubereitung:
(*) Es Rezäpt für 4 Persone Bim Metzger verlange mir Rindsbrate zum
Ylege.
Für e Sud zum Ylege: Aui Zütate tüt me i ne grossi Schüssle, leit
ds Fleisch dry i laht's zäme ca. 8-10 Tag im Chüeuschrank oder imene
chüele Chäuer la stah.
Nach däm näh mer üse Mocke us em Sud use, tupfe ne troche u brate ne
im güt heisse Fett imene Brate-Gschirr a.
Zütate usem Sud wärde ire grosse Pfanne mit Anke ume Tomatepüree
churz azoge u nachhär mit em Sud abglösche. Ds güt abratne Fleisch
gä mer derzü u lö's ca. 2 - 2 1/2 Std. liecht la chöcherle.
Sobau as ds Fleisch zart u weich isch nimmt mes use, tüt
d'Flüssigkeit absieble u macht nachhär mit Maizena oder emene angere
Bindemittu e sämigi Sosse. D'Sosse mit Sauz u Pfäffer abschmöcke, dr
Brate i Schybe schnyde um mit dr Sosse übergiesse.
Zäme mit Chnöpfli, Rys, oder wi bi üs im Bahnhof ds Lützuflüeh,
mit früschem Härdöpfustock serviere.
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